Pomysł jak pomysł, biorąc pod uwagę że CH Gryf stoi puste to dość ryzykowny. Mi się nawet podoba, bo miejsce mogło by ożyć w jakiś tam sposób, ale czy realny to inna para kaloszy. Najbardziej mnie martwi, że nawet w logo tego projektu wieża jest przedstawiona jako amputowany kikut, a pragnę przypomnieć, że jest to tylko stan przejściowy i nie można nad tym tak sobie przechodzić do porządku dziennego.
Szczecinek już widział różne pomysły, robione w różnych celach, był pomysł superhotelu na d. placu Nowotki, były różne budynki mieszkalne na terenie spółdzielni Warcisław tuż przed sprzedażą, była też galeria Szmaragdowa, tak że nie ma się co podniecać, ale trzeba z uwagą obserwować co się będzie działo.

Zgadzam się z jednym z ostatnich zdań tam zapisanych, mimo że wieża po odbudowie mogłaby się wydawać idealnym obiektem na obserwatorium to jednak światła miejskie powodują, że pomysł ten nie jest najlepszy, a od czasów Pana Adama, który swoje obserwacje prowadził z terenu miasta, Szczecinek się jednak więcej niż trochę rozświetlił.
Załącznik:
wieza.jpg [ 146.26 KiB | Obejrzany 2888 razy ]
PS. Wieść gminna niesie, że ostatnimi czasy Dalbet nabył zabytkowy spichlerz nad Niezdobną od Słowianki. Ja nie wiem może jestem przewrażliwiony już, ale Dalbet zbyt pozytywnie z zabytkami się nie kojarzy (wieża wodociągowa, jajaczarnia na Kochanowskiego, dom jednorodzinny na Kamińskiego) mam nadzieję, że tam eksperymentów nie będzie i że zadziałają wszelkie zapisy konserwatorskie.